Körting ejektor technológiák

Ejektorok és vákuum technológia

A Körting Hannover AG. közel 150 éve van jelen a piacon különböző technológiai üzemek részére végzett mérnöki tevékenységgel, részegységek és rendszerek gyártásával. A Körting sokéves tapasztalat alapján, szakértelemmel, folyamatosan fejlesztett termékskálát kínál. A Körting know-how felhasználásával testreszabott megoldások alkalmazhatók kezdve a koncepció meghatározásától a részegységek szállításán keresztül egészen a kulcsrakész üzem átadásáig.

A Körting ejektorok alkalmazási területe széleskörű. Minden egyes ejektor egyedileg tervezett és optimalizált az adott alkalmazási körülményeinek és feladatának megfelelően. A tervezés és a gyártás során a Körting az ejektorok széles körű alkalmazásában megszerzett közel 150 éves tapasztalatát kamatoztatja.

Jet szivattyú, ejektor, légsugár szivattyú, injektor – több név, azonos működési elv és design.

Az ejektor mechanikai meghajtás nélkül működik, ezért magas megbízhatóságot biztosít folyamatos üzem esetén. A Körting jet-szivattyúk és ejektorok jó hírnévnek örvendenek különösen egyszerű és robusztus kialakításuknak, valamint alacsony karbantartási igényüknek köszönhetően. Változatos anyagminőségek alkalmazásával tervezték őket a változatos alkalmazási célokra optimalizáltan. A szivattyúhatást az energiát átvivő folyékony vagy gáz halmazállapotú meghajtó közeg hozza létre. Az alkalmazási terület meghatározza az áramlási keresztmetszet alakját, amely egyedileg kerül kialakításra az áramló közegtől függően.

Termékek, technológiák:

 • Kondenzátorok

Ejektorok:

 • a Körting ejektorokat változatos alkalmazásokhoz, különböző meghajtó és szállított közegekhez tervezték.

Több fokozatú gőzsugár szivattyús/ejektoros vákuum rendszerek:

 • a Körting gőzsugaras hűtőberendezések ideálisan alkalmazhatók azokban az esetekben, amikor nagy hűtési kapacitást kell hatékonyan megvalósítani.

Gőzsugaras hűtőberendezések és hűtőrendszerek:

 • gőzsugár légszivattyú és keverő-, vagy felületi kondenzátor kombinációja a széleskörű alkalmazhatóság érdekében és különböző vákuumszintek kialakításához.

Körting ICE kondenzációs vákuumrendszer:

 • a növekvő energiaköltségek és a szigorú környezetvédelmi előírások korában a Körting ICE kondenzációs vákuumrendszere a legjobb választás az étolaj finomításakor vagy dezodorálásakor alkalmazott vákuum létrehozásához.

Gőzsugaras fűtő berendezés:

 • Körting gőzsugaras fűtő berendezés ipari folyamatokhoz (pl. tisztítás, hőmérséklet-szabályozás, sterilizálás és öblítés) alkalmazott folyadékok fűtésére alkalmas közvetlen gőzbevitelen keresztül.

Folyadéksugár keverő fúvókák és tartálykeverő rendszerek::

 • kiválóan alkalmazhatók mechanikus keverők kiváltására, és sok esetben még felül is múlják azok keverési hatásfokát.

Szennyezett gáz tisztítás, és környezetvédelmi technológia

A Körting Hannover az egyre növekvő számú lehetséges alkalmazásnak köszönhetően külön osztály keretei belül foglalkozik a gáztisztítással és környezetvédelmi technológiákkal.

Termékek, technológiák:

 • Levegő és oxigén szállító rendszerek: szennyvíz levegőztető ejektorok, oxigén gáz bevezetésére szolgáló ejektorok, sugár szivattyúk nyomás alatti oldott levegő flotálásához, sugár szivattyúk ivóvíz savmentesítéséhez.
 • Ózon szállító rendszerek: Az ózon folyadékokba való bevezetése kiváló alkalmazási terület a Körting jet-szivattyúk számára.
 • Venturi elven működő és sugár elvű mosóberendezések: a Körting Venturi és jet mosók változatos lehetőségeket kínálnak a hulladék-, szennyezett gázok tisztítására.
 • Örvény elvű cseppleválasztó (DTA): a Körting örvény elvű cseppleválasztó tiszta és karbantartásmentes üzemet tesz lehetővé.
 • Nátron lúg visszanyerő rendszerek: a Körting lúg visszanyerő rendszerek védik a környezetet és költségeket takarítanak meg, elősorban a textil ipar számára lett kifejlesztve

Kapcsolódó dokumentumok, linkek

Körting ejektor technológiák ismertető