Csúszógyűrűs tömítés javítás

A csúszógyűrűs tömítéseket sokszor mechanikus tömítésként, tömszelenceként vagy tömszelence tömítésként emlegeti a köznyelv. Ezen tengelytömítések felújítása terén több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezünk. Javítunk komponens csúszógyűrűs tömítéseket, patronra szerelt vagy más néven cartridge tömítéseket egyszeres vagy kettős zárású kivitelben. A szivattyú tömítések mellett javítunk autokláv, reaktor, szűrő-szárító, keverő és kompresszor tömítéseket is.

Sok éves tapasztalunk és rendelkezésre álló gépparkunk segítségével a csúszógyűrűs tömítések felmérése után meg tudjuk állapítani a tömítések meghibásodását kiváltó okokat. Amennyiben szükséges, kiváltó típusra adunk javaslatot, illetve üzemeltetési tanácsokkal látjuk el ügyfeleinket. A javítási munkálatok mellett, a csúszógyűrűs tömítések átalakítására is képesek vagyunk. A kettős zárású, dupla csúszógyűrűs tömítéseket minden esetben statikus nyomáspróbával teszteljük. Az összes javított ill. gyártott csúszógyűrűt interferométer segítségével ellenőrizzünk, biztosítva az elvárt minőséget.

Forgácsoló üzemünkben a csúszógyűrűs tömítések javításához szükséges alkatrészgyártást magunk végezzük: a forgácsolást, köszörülést, leppelést, fémszórást házon belül végzik kollégáink. A legkülönfélébb anyagokkal dolgozunk. Vállaljuk szén, fém, szilícum karbid, volfrám karbid, PTFE, POM, PEEK és különböző egyéb ipari műanyag alkatrészek egyedi gyártását, megmunkálását.

Iparágtól függetlenül több csúszógyűrűs tömítés javítási keretszerződéssel rendelkezünk. A szerződött partnereink részére raktárkészletet tartunk fent a lehető legrövidebb javítási idő eléréséhez. Emellett járatos tömítés típusokhoz is tartunk raktáron alkatrészeket.

Magunk fejlesztettünk egy csúszógyűrűs tömítések tesztelésére alkalmas tesztpadot, melyen a tömítéseket üzemi körülmények között tudjuk vizsgálni, tesztelni, dinamikusan nyomáspróbázni. Jegyzőkönyvvel dokumentáljuk a vizsgálatok eredményét.

Az általunk végzett munkára és beépített anyagokra fél év garanciát vállalunk. Szolgáltatásaink magas színvonalát a 2002-ben bevezetett ISO 9001:2001 minőségbiztosítási rendszer üzemeltetése is garantálja.