Dinamikus kiegyensúlyozás

A forgógépek javításánál elengedhetetlen a forgórész kiegyensúlyozottága az idő előtti meghibásodások elkerülése érdekében. Szervizünkben egyaránt végzünk statikus és dinamikus kiegyensúlyozást az ország bármely részéről beérkezett forgórészeken. A kiegyensúlyozásra szoruló alkatrész mérete, típusa és a hiba jellege dönti el, hogy statikus vagy dinamikus kiegyensúlyozást alkalmazzuk. A statikus kiegyensúlyozás esetében a dinamikus hiba -mint például a 180°-os súlyeltérés-, nem észlelhető. Ezzel ellentétben a dinamikus, kétsíkú kiegyensúlyozással a hiba mérhetővé és ezáltal javíthatóvá válik.

A nagy tömegű, szélesebb forgórészek mint például a villanymotor forgórészek vagy nagyobb szivattyú járókerekek esetében elengedhetetlen a forgó alkatrészek kétsíkú, dinamikus vagy más szóval nyomatékos kiegyensúlyozása. A kiegyensúlyozást a vonatkozó szabványoknak megfelelően végezzük el. Dinamikus kiegyensúlyozó padunk olyan forgórészek kiegyensúlyozását teszik lehetővé, melyek nem haladják meg a maximum 700 kg-os súlyt, 1500 mm-es csapágy alátámasztási távolságot, 1850 mm-es átmérőt.

Szervizünkben leggyakrabban előforduló feladatok:

  • Szivattyú járókerekek és komplett forgórészek kiegyensúlyozása
  • Villanymotor forgórészek kiegyensúlyozása
  • Ventilátor járókerekek és komplett forgórészek kiegyensúlyozása
  • Dekanter centrifuga dobok és csigák kiegyensúlyozása
  • Kuplungok és tengelykapcsolók kiegyensúlyozása

Az általunk végzett kiegyensúlyozási munkálatokra fél év garanciát vállalunk. Szolgáltatásaink magas színvonalát a 2002-ben bevezetett ISO 9001:2001 minőségbiztosítási rendszer üzemeltetése is garantálja.