Pályázati projekt

A kedvezményezett neve: Szelence Képviseleti Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt címe: „Egyedi igényeket kielégítő, magas színvonalú forgácsoló üzem
technológia korszerűsítése, üzemcsarnok építése”

A szerződött támogatás összege: 158 119 553 forint
A támogatás mértéke: 55%MAGAS SZÍNVONALÚ FORGÁCSOLÓÜZEM ÉPÍTÉSE ÉS TECHNOLÓGIA KORSZERŰSÍTÉSE A SZELENCE KFT-NÉL

A Szelence Kft. 2021.07.12.-én támogatási kérelmet nyújtott be a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül GINOP Plusz-1.2.1-21 felhívás. Támogató döntése alapján – 158,1 millió forint vissza nem térítendő támogatással megkezdődött a projekt megvalósítása.

A GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-03072 azonosítójú projekt végrehajtása során a vállalkozás egy építési beruházás keretében új szerelőcsarnokot hoz létre korszerű eszközparkkal felszerelve.

A Szelence Kft. 1992-ben alakult csúszógyűrűs tömítések forgalmazására és különböző gépipari alkatrészek gyártására. Mára cégünk a magyar piac meghatározó szereplője a tömítések, szivattyúk, vákuumszivattyúk, keverők és egyéb forgótengelyes berendezések forgalmazása és szervizelése terén. A szerviz tevékenység fejlődése megkövetelte a saját forgácsoló kapacitás fejlesztését, ami már mérnöki támogatással is kiegészül. A forgácsolási lehetőségek bővítésével a társaság célja a piaci szereplők mind szélesebb spektrumának kiszolgálása, a legkülönlegesebb igények kielégítése.

Jelen komplex beruházással a Szelence Kft. folytatja a folyamatos fejlesztést, az egyedi forgógépek, ipari berendezések komplett szervízelése terén, mivel a beruházási projektnek köszönhetően helyben valósul meg a szükséges alkatrészek gyártása, biztosítva a magas minőséget, csökkentve az átfutási időket és a külföldi kitettséget.

A fejlesztési projekt keretében új gépek kerülnek beszerzésre, amelyhez társul a gépekhez szükséges segédeszközök, segédberendezések beszerzése, gyártást segítő software beszerzése, szerszámok, eszközök beszerzése. Az új gépek helyigénye, minden igényt kielégítő telepítése megköveteli a forgácsoló üzemterület bővítését. A társaság üzemterület bővítési lehetősége az új csarnok építése. Gépparkunk bővítjük többek között egy új CNC esztergagéppel, precíziós hidraulikus síkköszörűvel, peremesztergával. Az utóbbinak köszönhetően cégünk javítási, karbantartási profilja bővül peremeszterga gépekkel, annak érdekében, hogy csőcsatlakozás javításokat is képesek legyünk gyorsan és rugalmasan elvégezni, akár saját telephelyünkön, akár az ország bármely pontján, a megrendelő telephelyén.

A projekt befejezési dátuma: 2023.08.31.
Projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-03072