Rexnord tengelykapcsolók

Rexnord cégcsoport megannyi termékéből cégünk a tengelykapcsoló üzletágat viszi Magyarországon. Gyártó partnerünk a világ egyik vezető kuplung gyártója. Magyarországon széles körben ismertek a szivattyúk, keverők, szállítószalagok, hűtőtornyok, illetve egyéb különleges területeken beépített Rexnord tengelykapcsolók.

Rexnord tengelykapcsoló típusok:

  • Elasztomer kuplungok: széles körben használhatók a legtöbb iparágban. kenést nem igényelnek, kiváló vibrációtűrő képességgel rendelkeznek és használhatók tengelyek közötti szögeltérés esetén. A felsorolt előnyök mind hozzájárulnak a kuplungolt gépegységek élettartamának növeléséhez. Egyszerűen és gyorsan cserélhetők vagy karbantarthatók szükség esetén. Típusok: Omega, Viva, Wrapflex. Az Omega és Viva kuplungok elérhetőek normál és hosszított (spacer) beépítési hosszal.
  • Lemezes kuplungok: ez a design számos megoldást kínál az ügyfelek számára, legyen szó alacsony vagy épp magas fordulatszámról, váltakozó nyomatékról, vagy a tengelyek szögeltéréséről. Villanymotor-, belső égésű motor- vagy turbina hajtású feladatokra optimalizálva. Legismertebb típusok: Thomas, Euroflex, Modulflex
  • Egyéb gyártott típusok: kompozit csőkuplungok hűtőtornyokhoz (Addax), hidrodinamikus kuplungok (Falk), fogazott tengelykapcsolók (Falk Lifelign), rácsos tengelykapcsolók (Steelflex), merev tengelykapcsolók (Tollok), torziós kuplungok (Centa) és egyéb kiegészítő alkatrészek, mint például kuplungvédő burkolatok (Falk Orange)

A Rexnord a felhasználó igényei szerint, ISO, DIN, ANSI, API vagy az ATEX szabvány előírásai szerinti típusokat szállít.

Kapcsolódó videó