Boldrocchi TE hűtőtornyok

A Boldrocchi TE gyártó partnerünk több mint 40 éve tervez és épít ipari hűtőtornyokat és evaporatív hűtőket.
Amikor egy ipari technológiában olyan termikus körfolyamatok vannak, amelyek szükségesek az adott technológiai lépés végrehajtásához, akkor a technológiai folyamathoz elengedhetetlen a fel nem használt vagy felesleges hő eltávolítása. A képződő felesleges hő felhalmozódik a keletkezés helyén és lehetetlenné teszi a termelés folytatását.

Az ipari víz hűtése rugalmas és gazdaságos folyamat; tulajdonképpen messze a leggyakrabban használt rendszer olyan iparágakban, ahol nagy mennyiségű vizet kell lehűteni. A víz hűtése kis mennyiségű hűtővíz elpárolgása során jön létre. A folyamatot befolyásoló fontos tényező a levegő harmatpontja 100%-os telítettség mellett, mely földrajzi lokációtól függően változhat. A hűtőtornyok sajátossága, hogy a hűtött víz hőmérséklete is csökkenhet a levegő külső hőmérsékletének csökkenésével.
Az ilyen típusú hűtést végző berendezéseket „evaporatív tornyok” vagy „hűtőtornyok” néven ismeri a szakma.
A hűtőtorony lényegében a vízelosztó rendszerből, a lehűtött víz gyűjtőtartályából és a toronyba épített levegőáramlást biztosító ventilátorból áll.
A toronyban ahol a hűtendő víz és a levegőáramlás érintkezésben van a vízáramlás körülbelül 4–5% -a elpárolog és elvonja a hőt a hűtővízből.

A szennyvíz kibocsájtás csökkentésére és a vízpazarlás elkerülésére kétségkívül a hűtőtornyok bizonyulnak legpraktikusabb megoldásnak. A Boldrocchi TE hűtőtornyok biztonságosak, megbízhatóak, rendkívül sokoldalúak és tökéletes választ adnak a kis, közepes és közepesen nagy méretű követelményekre.
A Boldrocchi TE tornyokat a szélsőséges körülményeket figyelembe véve tervezték, csak ellenőrzött megoldást kínálnak.

A Boldrocchi hűtőtornyokat úgy tervezik és gyártják, hogy ne legyen nagy a karbantartásigényük. Több olyan előnyös tulajdonságot is megtartottak a gyártástechnológiában, amelyeket sajnos a piac nem mindig tekinthetők alapvetőnek, mint például a belső váz, vagy a belső vízelosztó rendszer fő csatlakozóinak tervezési módja.
A hosszú élettartamot egy lényeges elem, a festés biztosítja, ami védi a horganyzott fémlemez alkatrészeket, különös tekintettel a megmunkált területeket.
A Boldrocchi TE hűtőtornyok esetében a gondos tervezés és kifogástalan gyártás során a legnagyobb figyelmet az alapvető részelemeknek szentelik, míg az egyedi igények kielégítését a kiegészítő tartozékok széles körével érhetjük el.
A méreteket és a technológiai megoldásokat könnyen komplex rendszerekhez lehet igazítani: a sokoldalúság és a biztonság szempontjából teljesíti az elvárásokat.